Intronizare IPS Irineu – 27 iulie, Craiova

Pe data de 27 iulie 2008, in ziua praznuirii Sfantului Mucenic si Tamaduitor Pantelimon, a fost intronizat ca Mitropolit al Olteniei I.P.S. Irineu.
Fiind o asociatie de curand infiintata, acesta era un bun prilej pentru primul pelerinaj organizat de A.S.C.O.R., filiala Slatina. Am decis sa-l intampinam cum se cuvine pe noul nostru stapan, cu incredere si bucurie. In acest scop ne-am reunit cativa tineri doritori de a patrunde si cunoaste realmente ce inseamna sa impartasesti si sa participi la evenimente de asemenea importanta in grup si sa simti beneficiul duhovnicesc al comuniunii. Ne asteptau experiente, descoperiri si prieteni noi… o familie uriasa unde vom invata taina vietii in Hristos – dragostea – nedespartit legata de smerenie, ascultarea, care nu este si nu trebuie inteleasa ca jertfa propriei voiri adusa inaintea lui Dumnezeu; stim ca El nu are nevoie de nimic, ca omul nu-I poate aduce nimic si „ca toata dreptatea noastra este inaintea Lui ca o carpa lepadata”.(„Mila voiesc, iar nu jertfa”, aceasta doreste Domnul – a-si arata marea Sa milostivire catre noi si a ne face partasi dumnezeiestii vieti.). Lectii esentiale de viata duhovniceasca pe care singur nu le poate nimeni invata…

I-am fost si ii suntem alaturi Inaltului Irineu, urmandu-l pe aceasta cale ca pe un Apostol vrednic ce este chemat a fi, propovaduitor si marturisitor al Adevarului in vremuri de restriste pentru Biserica Otrodoxa si Il rugam pe Bunul Dumnezeu sa-l pazeasca de toata reaua lucrare a vrajmasului, luminandu-l si daruindu-i ganduri de buna calauzire a turmei sale. La Sfanta Liturghie au Participat si P.F. Daniel, I.P.S. Teofan, alaturi de numerosi ierarhi si preoti, dar si persoane din viata politica, cum ar fi Traian Basescu, Presedintele Romaniei. Dupa incheierea slujbei, l-am intalnit si pe vladica al nostru, P.S. Sebastian, care s-a bucurat sa ne vada deja ancorati in actiunile propuse.
Aici, in Craiova, am gasit portile sediului A.S.C.O.R. deschise, insa, mai ales portile inimilor ascoristilor pregatite pentru primirea unor noi frati intru Hristos. Am mers toti la sediu, imbracati in costume nationale, dupa care, grupati, ne-am indreptat spre Parcul Romanescu, stabatand orasul pana in partea sa sudica. Plantatiile forestiere si ornamentale, cu peste 250 de specii de arbori si arbusti, demne de atentia vizitatorilor dau Parcului o aura de unicitate in Romania.
Dupa agapa, au urmat cateva ore de discutii duhovnicesti, in ganduri pentru folosul celor din jur, impresii si opinii, toate imbinate in duhul lui Hristos. Este una dintre cele mai bune cai de a te apropia sufleteste si a pecetlui cu dragostea de Dumnezeu si aproapele relatiile de fratietate. Spre seara, constransi de timp, a trebuit sa ne intoarcem, dar nu puteam pleca acasa fara o plimbare cu barca pe lacul din Parc… Ne-am organizat repede si intr-o jumatate de ora ne-am intors cu totii la mal, uzi (unii in urma glumelor celor din barca alaturata, altii din cauza altor incidente), dar cu zambetul pe buze. Cred ca pentru toti a fost o zi din care am pastrat multe amintiri placute, cand am impletit slujba de dimineata cu discutiile duhovnicesti de mai tarziu. Pentru noi a avut o insemnatate aparte aceasta zi edificatoare pentru ca este temelia, baza pe care vom cladi celelalte proiecte.

Categorii: Uncategorized | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Intronizare IPS Irineu – 27 iulie, Craiova

  1. nyco

    A fost o zi superba;la inceput eram complet epuizati de caldura prea puternica dar in cele din urma prin cunostinta cu Ascor Craiova parca si timpul a trecut mai repede;am fost ca o familie si asta cred k a insemnat mult pt fiecare dintre noi toti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: