Manastirea Brancoveni (hram – 16 august)

16 august, Praznuirea Sfintilor Martiri Brancoveni, zi de mare sarbatoare pentru Episcopia Slatinei
     Cel mai potrivit mod de a-i cinsti pe Sfintii Brancoveni, Ocrotitorii nostri, l-am gasit in a fi alaturi de P.S. Sebastian si a-l sprijini in actiunile initiate. Astfel, la 07:30 ne-am reunit la sediul A.S.C.O.R.-ului si am plecat impreuna spre Manastirea Brancoveni, acolo unde, in acesta sfanta zi, era si Hramul.
      I.P.S. Irineu, alaturi de P.S. Sebastian, alti ierarhi si corul de maici al Manastirii au oficiat Sfanta Liturghie cu multa daruire, coplesind inimile si simtirile celor care au binevoit sa ia parte.  Au participat mai multi oameni ca niciodata, spre marea noastra bucurie… si nadajduim ca au primit dragostea cu care s-a pregatit totul.
      Un moment impresionant l-am trait cand am fost martori la o hirotonie, cand fratele a devenit parintele nostru, pastor de suflete si raspunzator inaintea lui Dumnezeu pentru ele, stiind ca in aceasta slujire este nevoie sa te constientizezi cu frica si cu smerenie ca partas in lucrarea dumnezeiestii mantuiri a oamenilor. Am trait o data cu el si ne-am impartasit din Harul primit la inceputul unui nou capitol al vietii lui… acela in care va sluji si se va dedica trup si suflet lui Dumnezeu…
      Dupa slujba ne-am intalnit cu o parte din ascoristii craioveni, am luat masa si am petrecut cateva clipe semnificative impreuna. Cu ei ne-am intalnit si in alte pelerinaje si nadajduim ca legaturile acestea duhovnicesti sa fie cat mai trainice, sa ni se mai intersecteze cararile si nu ne indoim ca asa va fi, pentru ca ne unesc aceleasi teluri si mergem pe acelasi Drum.
      Indreptandu-ne din nou spre Episcopie, am plecat imbracati in costume nationale la Podul Olt pentru festivitatea de inaugurare a Bulevardului „Sf. Constantin Brâncoveanu”. Multi au fost dispusi sa reziste, jertfindu-se, nesocotind caldura si toate ispitele iminente cand vrei sa faci un lucru bun.  A  urmat o procesiune catre Casa de Cultura a Sindicatelor, iar programul desfasurat acolo a fost cu totul deosebit. Am primit o varietate considerabila de informatii despre viata Sfintilor Brancoveni din partea unor oameni remarcabili prin coplexitatea cunostintelor si capacitatilor de care dispun si numeroase cantari sustinute de corurile orasului Slatina. P.S. Sebastian a organizat programul cu multa minutiozitate, cu totii am perceput dorinta extraordinara de a-si implini misiunea de apostol, propovaduitor, atat prin cuvant cat mai ales prin fapte concrete. A fost primul an in care am putut celebra ziua Episcopiei Slatinei, an pe care nu-l vom putea uita nicicand si care a sadit in inimile noastre bucuria unui nou inceput si ravna de a contribui la realizarea unei continue lucrarari, aici, intr-un coltisor binecuvantat din Oltenia. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!    
dsc002386dsc003223dsc00299dsc003511dsc003571dsc003775
Categorii: Uncategorized | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: