Sfinţirea instituţiilor şcolare slătinene

Pentru formarea noastră în Hristos, pentru a-L experia pe Dumnezeu, centrul, fundamentul şi finalitatea acţiunilor noastre este Biserica.

La început de an şcolar, ne-am propus să începem cu cererea ajutorului Sfântului Duh pentru a-l termina cu pace. Astfel, ne-am organizat pentru sfinţirea unităţilor şcolare şi a căminelor din oraş. Programul detaliat pentru şcolile care au acceptat sfinţirea este următorul:

  • Luni, 22 Septembrie, ora 19.45 – Radu Greceanu
  • Marţi, 23 Septembrie, ora 18.00 – Liceul Sportiv
  • Miercuri, 24 Septembrie, ora 10.00 – Ion Mincu
  • Luni, 29 Septembrie, ora 12.00 – Nicolae Titulescu
  • Luni, 6 Octombrie, ora 16.00 – Liceul Agricol
  • După 1 Octombrie, la o dată stabilită ulterior, Liceul Minulescu deoarece liceul şi căminul sunt în reparaţii.

Mai întâi am fost oaspeţi la Colegiul Radu Greceanu, liceu cu tradiţie în învăţământul slătinean. A fost alături de noi şi PS Sebastian care s-a arătat foarte deschis către tineri încă de la începutul „chemării” în Slatina şi care ne-a sprijinit ori de câte ori i-am cerut ajutorul. Sfinţirea a început la ora 19.45 în faţa căminului, în aer liber oficiindu-se slujba. Au participat elevii prezenţi în cămin şi o parte din corpul profesoral în frunte cu Dl. Director, Dl. Ţecu Ion. De asemenea a fost prezentă şi dna inspectoare a catedrei de Religie din Slatina, Dna. Trăşculeasa Mariana.

După slujbă, PS Sebastian a ţinut un cuvânt tinerilor apoi părinţii au stropit cu agheazmă toate sălile de clasă şi camerele unde sunt cazaţi copiii.

A doua seară am fost oaspeţii Liceului Sportiv care ne-au pregătit o primire tradiţională, aşteptându-ne cu pâine şi sare îmbrăcaţi în costume naţionale. La sfârşitul slujbei, Nicuşor ne-a intonat două cântece patriotice. La predică, PS Sebastian a vorbit despre sportul din Biserică, anume mătăniile.

Probabil, cei mai plăcut surprinşi au fost elevii care aveau antrenament la ora aceea şi care s-au trezit cu cineva cu barba mare, îmbrăcat în straie de slujbă cu un busuioc în mână stropind prin teren…

Miercuri, tot Colegiul Ion Mincu în frunte cu dl director şi dl profesor de  religie, Remus Iordache, care au pregătit într-un mod profesionist întâlnirea,  ne-au aşteptat pe terenul din faţa şcolii pentru sfinţire.

La Liceul Nicolae Titulescu, unde conducerea şcolii s-a arătat foarte deschisă încă de la începutul întâlnirilor noastre, au pregătit o aşteptare ca pentru un ierarh dar spre dezamăgirea  şi a noastră şi a lor, PS Sebastian nu a putut veni deoarece nu a fost în oraş. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom face o întâlnire specială cu PS Sebastian pt a reglementa situaţia.

Părintele Siluan, vicarul episcopiei, care a ţinut locul preasfinţitului a ţinut o predică de excepţie vorbind cu generaţia tânără într-un limbaj IT, pe înţelesul tuturor…

Luni suntem aşteptaţi la Liceul Agricol…

Categorii: Uncategorized | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: