Emo-kids şi…cine suntem

Emo e un termen prescurtat din „emoţional” (derivat din genul mizical, cunoscut ca şi emotional hardcore) .

În 1985, Rites of Spring au fost pionierii „emo“. Două decenii mai târziu, „emo“ este deja un atribut al tristeţii şi al tinereţii depresive.

Tokio Hotel este în prezent cea mai populară formaţie pentru tinerii din generaţia emo. Interesant este faptul că membrii acestei formaţii sunt doi fraţi…homosexuali.

Importat din Occident, curentul are ca adepţi tineri care se îmbracă în negru cu dungi şi pătrăţele, au piercinguri în buză şi sprânceană, nu zâmbesc, au coafuri ciudate care, de obicei, le acoperă o jumătate din faţă, poartă podoabe sub formă de schelete şi zeci de brăţări, sunt depresivi şi au la activ numeroase tentative de suicid.

Se spune că adolescenţii adoptă curentul emo in urma unei drame, o desparţire de persoana iubită, moartea cuiva drag sau după o mare depresie.În cele mai multe cazuri însă, îşi insuşesc acest mod de viaţă pentru că îl observă la prieteni sau la cei din jur şi simt că îi reprezintă.

Tinerii emo sunt copii care s-au crescut mai mult singuri, deci au ajuns la concluzia că pot să-şi decidă singuri moartea! Nu sunt proşti, din contră. Chiar faptul că au spirit critic demonstrează că posedă un grad de inteligenţă remarcabil

Psihoterapeutul Ziegfried Schnapp consideră însă că adolescenţii nu au modele valabile, de aceea acceptă modele din jur, aflate la îndemâna, mulţi dintre tineri se fac emo doar pentru că e la modă, pentru a ieşi în evidenţă, nu neapărat sunt ei emotive.Mai degrabă, copii cu creierul spălat de cultura occidentală, care vor cu toată fiinţa lor sa fie diferiţi şi fac un motiv de laudă din faptul că „nu sunt inţeleşi”.

Prin acest articol, nu dorim să-i condamnăm pe cei care au adoptat curentul emo. Încercăm doar sa conştientizăm tinerii de modul cum abordează suferinţa şi însingurarea. Trăim într-o mulţime însingurată unde, deşi suntem alături de ceilalţi, nu mai reuşim să comunicăm autentic, să ne împărtăşim unii de ceilalţi, să comunicăm ca de la suflet la suflet. Trăim într-o lume din ce în ce mai virtuală.

Faptul că ei au ceva pe suflet care i-au determinat sa poarte astfel de îmbrăcăminte şi frizuri astfel încât ei sunt marginalizaţi pe stradă, faptul că ascultă muzică deprimantă, faptul că nu sunt comunicativi nu este pentru cei mai mulţi doar un moft ci aceste aspecte indică faptul că în adânc este ceva în neregulă. Oare este cumva lipsa lui Hristos de acolo, oare nu El este modelul prin excelenţă? Căci  omul, este prin natura sa teantropic, iar dacă nu este om-dumnezeu potrivit asemănării cu Dumnezeu-omul, el nici nu este om; omul definit prin el însuşi, în mod independent de legătura sa cu Dumnezeu înscrisă în natura sa însăşi, este o fiinţă neomenească. Nu există natură omenească pură: omul este om-dumnezeu sau nu este pur şi simplu.

Adolescenţii încearcă să găsească răspunsuri la tot felul de întrebări de genul: “Cine sunt?”, “De ce trebuie sa ţin cont pentru a lua o decizie corectă?”, “Care este scopul meu în viaţă?”. Anii aceştia ramân definitorii în conturarea “eu-lui” matur.

Un “emo-kid” ajuns la Hristos va propovădui întreaga viaţă bucuria, aşa cum un pantomim întors la Hristos umple acum sălile de conferinţă… Dincolo de orice definiţie sau trend, adevărul e că în afara vieţii în Hristos, cu toţii suntem emo!

Vă invităm duminică, 16 noiembrie, ora 17, la Casa Tineretului să fiţi faţă în faţă cu  pantomimul întors la Hristos care va susţine conferinţa … “Cine suntem”.

Categorii: Uncategorized | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Emo-kids şi…cine suntem

  1. ANDRIUHA

    Sunteti nebuni cumva???De unde stiti ca Fratii kaulitz sunt homoseki?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: