Tabăra de muncă de la Brâncoveni

În perioada 13-16 august ne-am aflat în satul natal al Sfântului Constantin Brâncoveanu,  în Mănăstirea ctitorită de Sfântul Domn al Ţării Româneşti pentru a da o mână de ajutor măicuţelor pentru pregătirea de Hram deoarece Sfinţii Martiri Brâncoveni sunt atât ocrotitorii Eparhiei Slatinei şi Romanaţilor, precum şi ai filialei ASCOR.

Astfel, am fost prezenţi 20 de tineri care am ajutat la strânsul fânului, cărat piatră, pregătirea pachetelor pentru pelerini, spălat vase, pregătit mâncarea, curăţenie etc.

De asemenea, am încercat să îmbinăm munca împreună cu viaţa duhovnicească, participând astfel la Sfintele Slujbe şi având discuţii duhovniceşti cu maica Andreea de la muzeul mânăstirii.

Tabăra a culminat cu slujba din data de 16 august, când, de ziua Sfinţilor Martiri Brâncoveni, noi, ASCOR-ul am avut „misiunea” de la PS Sebastian să participăm la Sfânta Liturghie îmbrăcaţi în costume populare şi să împărţim acatistiere la credincioşii veniţi la sărbătoare.

Cel mai mare folos al taberei, probabil, a fost acela că  ea a fost o cărămidă foarte mare pentru dezvoltarea comuniunii dintre noi, tinerii din ASCOR. Pe de altă parte, ne-am „adăpat” din cel mai curat izvor al credinţei ortodoxe: duhul mănăstirii, deoarece părintele Proclu Nicău spunea că cea mai curată credinţă se păstrează în mănăstiri.

DSC_0389DSC_0398DSC_0512DSC_0530DSC_0553DSC_0561

Categorii: Uncategorized | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „Tabăra de muncă de la Brâncoveni

  1. Maria

    Felicitari! Ati facut un lucru foarte, foarte frumos! Domnul sa va rasplateasca!

  2. Pingback: PELERINAJE «

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: