Schimb de carte Ortodoxă

carte

Concret… E vorba, mai precis, de organizarea propriu-zisă a unor Întâlniri, la un ceai, care să ofere posibilitatea tinerilor cititori de carte ortodoxă să se cunoască între ei, să schimbe impresii despre cărţile citite, să împrumute din cărţile lor, la schimb sau nu, şi altora.

Argumente. Se pot înşirui nenumărate motive pentru care un astfel de demers are un real folos sufletesc.

  • Puţini îşi pot permite să cumpere toate cărţile dorite care apar pe la librării, tarabe sau pangare. Prezentarea unor titluri de carte în cadrul Întâlnirii, împărtăşirea bucuriei lecturii cu ceilalţi, schimbul de carte, nu poate fi decât benefic şi întăritor pe cale.
  • Tinerii noştri ortodocsi nu se prea cunosc între ei. În lumea noastră aflată în derivă socotesc că ortodocşii ar trebui să strângă rândurile, să formeze mici enclave pentru a se întări unii pe alţii, întru dragostea lui Hristos. Mai ales cei aflaţi la început de drum pe “calea Bisericii”, fiind înconjuraţi de prieteni “lumeşti”, se simt deseori atraşi înapoi, spre vechile obiceiuri. Demersul acesta îi poate ajuta să cunoască tineri ca şi ei, iubitori de Dumnezeu, să împărtăşească din propriile trăiri, să lege prietenii.
  • Nu peste tot există, din păcate, viaţă parohială animată sau organizaţii ASCOR foarte active (iar unii au şi depăşit vârsta studenţiei şi, din discreţie, nu se mai implică în activiţăţile acestora); aşa că, în lipsa acestora, astfel de Întâlniri pot deveni mici oaze de bucurie duhovnicească.

Text preluat de la initiatorul proiectului, http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/12/21/proiectul-schimb-de-carte-ortodoxa/

Categorii: Uncategorized | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Schimb de carte Ortodoxă

  1. Pingback: Acţiuni viitoare «

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: