Proiecţie de film

Doamne ajută!

Pe data de 01.07.2010, adică astăzi la Paraclisul Sf Ştefan, de la orele 18.00 se va oficia slujba Vecerniei cu Litie pentru pregatirea sarbătoririi Sfântului Ştefan cel Mare ocrotitorul acestui sfânt lăcaş.

După Vecernie intenţionăm să vizionăm filmul Marcelino Pan y Vino, film ce cuprinde viaţa copilului Marcelino, în regia lui Ladislao Vajda (1995).

Micul Marcelino este găsit abandonat in faşă la poarta mănăstirii de către un călugăr.Copilul rămâne la mănăstire şi creşte şi se întăreşte atăt în trup cât şi în duh, fapt ce marchează desfăşurarea ascultărilor fraţilor de la mănăstire.

Ajuns va vârsta la care copii fac năzbâtii, marcelino este adesea mustrat de către fraţii mănăstirii, arareori şi nedreptăţit ce cei ce-i poartă grija.

Curios din fire, deşi încalcă ascultarea de a nu pătrunde în mansarda mănăstirii, într-o zi descoperă acolo o statuetă în mărime naturală a Mântuitorului Răstignit.La prima vedere copilul se sperie si fuge, însă pe parcurs se apropie de ea si începe sa-i vorbească şi chiar să lase lângă ea mâncare: pâine şi vin.

Făcând acestea pe ascuns de fraţii mănăstirii, fiind în continuare mustrat de aceştia, lui Marcelino i se descoperă Mântuitorul de pe crucea pe care este închipuit mângâindu-l.

La finalul metrajului, micul copilaş îşi lasă sufletul în mâna Mântuitorului, in văzul şi hohotele de plâns ale fraţilor mănăstirii.Minunea este facută cunoscută îm tot oraşul care merge spre mănăstire pentru a o vedea.

Categorii: ascor Slatina | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: