Tabără naţională ascor Valea Plopului 2010

Aflând că Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filialele Braşov şi Timişoara organizează în perioada 12 – 25 iulie 2010 o tabără naţională de voluntariat la Valea Plopului şi Valea Screzii, în judeţul Prahova, A.S.C.O.R. Slatina a decis să se alăture celor două filiale, alături de altele din întreaga ţară.

Video imn Ascor

Video Foc Tabără

Download

Prezentare

Pe data de 15 iulie 2010, ne-am întâlnit într-un număr restrâns în Gara Slatina la ora 5.20. Dincolo de faptul că era o oră atât de matinală, pe chipurile tuturor se vedeau nemăsurabile bucurii şi emoţii datorate faptului că Bunum Dumnezeu ne-a îngăduit să ne îndreptăm paşii spre „Ţinutul Îngerilor”, respectiv centrul de la Valea Plopului şi Valea Screzii.

După o călătorie de câteva ore, destul de obositoare, am ajuns cu toţii la Valea Screzii, unde am fost primiţi cu căldură şi iubire duhovnicească de către organizatorii acestei tabere naţionale de voluntariat.

De îndată ce am ajuns acolo, am fost cazaţi şi ni s-a oferit o masă caldă, după care ni s-a dat ascultare să mergem să ne odihnim înainte de a ne începe munca.

După ce ne-am bucurat cu toţii de o scurtă odihnă, am mers să cunoaştem o parte din copiii aflaţi la Valea Screzii, urmând ca în ziua următoare să încercăm să-i cunoaştem şi pe ceilalţi.

Când i-am cunoscut pe copilaşi, am simţit cu toţii o bucurie nemărginită ce ne copleşise de îndată ce i-am auzit grăind şi le-am simţit nevoia în primul rând de dragostea părintească ce unora dintre ei care au rămas orfani le lipseţte şi în al doilea rând nevoia de lucrurile necesare : alimente, îmbrăcăminte dar şi jucării care să-i ajute să se bucure de fiecare clipă preţioasă a copilăriei lor.

Ceam mai mare parte a taberei de voluntariat s-a desfăşurat la Valea Screzii unde cu toţii am fost cuceriţi de ” scumpii copilaşi” cărora le-am promis că-i vom mai vizita şi că vom face tot ceea ce ne stă în puteri pentru a le oferi multe bucurii şi zâmbete care să nu se şteargă cu uşurinţă de pe chipurile lor dragi şi uneori atinse de tristeţe. Cu toţii sperăm să ne respectăm promisiunea făcută acestor suflete cu ajutorul Lui Dumnezeu şi al Părintelui Nicolae Tănase.

Pe 20 iulie, de Sărbătoarea Sf. Ilie, am pornit cu toţii cu atâtea emoţii şi bucurii în suflete spre Valea Plopului, unde am participat la Slijba Săvârşită de Părintele Nicolae Tănase, unde am fost cu toţii copleşiţi de voea caldă, duioasăşi chipul blând al Părintelui care prin cuvintele sale rostite pe tot parcursul Sfintei Slujbe pe care a săvârşit-o, a reuşit să ne facă pe toţi cei aflaţi in Biserică să-L simţim mult mai aproape de noi păcătoşii şi nevrednicii, pe Bunul Dumnezeu care niciodată nu uită să ne ofere Marele Său Ajutor.

Întreaga tabără naţională de voluntariat la care, cu ajutorul lui Dumnezeu am participat şi noi cei din Slatina a constat în următoarele:
implicarea în activităţile zilnice ale comunităţii
oferirea unui sprijin la construcţiile din Valea Plopului şi Valea Screzii
organizarea unor jocuri şi alte activităţi cu caracter instructiv educativ şi stimulativ pentru “mici îngeraşi” aflaţi aici, ţinând cont de nevoile speciale ale acestora, activităţi de creaţie artistică, precum şi de ajutor la lecţiile pe acare aceşti “scumpi şi mici îngeri” le au de pregătit pe parcursul vacanţei.
Fiecare dimineaţă petrecută în acel “mic colţ de Rai“ începea cu o oră de rugăciune,
după care urma micul dejun care ne ajuta să căpătăm forţele necesare pentru a ne începe lucrul pe care-l aveam de săvârşit.
Fiecare seară petrecută alături de atâţia “îngeraşi minunaţi” aflaţi în Valea Screzii începea cu o superbă Vecernie în care fiecare dintre noi aducea mulţumire Bunului Dumnezeu pentru tot ajutorul pe care ni-l oferise în timpul zilei pentru a ne duce la bun sfârşit lucrul ce-l începusem dimineaţa şi se încheia cu un minunat foc de tabără în jurul căruia ne bucuram cu toţii de vocile superbe şi de talentele înnăscute sau dobândite ale unor tineri ASCORIŞTI, care reuşeau să emane în jurul lor o imensă fericire şi veselie.
Cu siguranţă nu vom uita niciodată clipele magice petrecute în acel “mic colţ de Rai” din judeţul Prahova unde am cunoscut atâtea suflete mici şi nevinovate care cu toate că aveau atâta nevoie de dragoste şi atenţie din partea noastră acele suflete parcă ştiau mai bine decât noi cum să ne transmită ele nouă acea dragoste şi atenţie ce le aşteptau din partea noastră şi pe care sperăm că le-am putut oferi cu ajutorul  lui Dumnezeu.
Fiecare clipă petrecută în această tabără naţională de voluntariat va rămâne în sufletele noastre ca o făclie strălucitoare ce va arde pentru eternitate.
Cu toţii sperăm şi ne rugăm bunului Dumnezeu să ne mai călăuzească paşii spre acel “mic colţ de Rai” unde am legat prietenii sincere şi eterne cu atâţia oameni de valoare de la care cu toţii avem ce învăţa!

Categorii: Uncategorized | 3 comentarii

Navigare în articol

3 gânduri despre „Tabără naţională ascor Valea Plopului 2010

  1. nice comentariu.CEI MAI FRUMOSI COPII.

  2. brezeanu gabriel

    am vizitat valea scrizii pentru prima data pe 7 noiembrie 2010 si am ramas profund impresionat.bunul dumnezeu mia ajutat sa ajung.acolo lam intalnit pe fiul parintelui NICULAE TANASE.am fost impreuna cu familia mea.sper sa mai pot merge si sa stam mai mult in preajma copiilor,sa ascultam slujba pe care parintele o face la biserica si sa ne rugam si noi impreuna cu ei bunului dumnezeu.

  3. Pingback: Biserica | PAROHIA "SF. NICOLAE" – COASTA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: