„LUCRAREA TINERILOR ÎN BISERICĂ ȘI MISIUNEA LOR ÎN SOCIETATE”Sâmbătă, 6 iunie, două membre ale A.S.C.O.R- filiala Slatina, au fost prezente la cea de-a XI-a ediție a Congresului tinerilor ortodocși din Mitropolia Olteniei.

Activitatea s-a desfășurat în localitatea gorjeană Poiana – Comuna Turburea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

Sub genericul „Lucrarea tinerilor în Biserică și misiunea lor în societate”, s-a răspuns la câteva întrebări esențiale cu privire la, locul și rolul tânărului în Biserică și datoriile sale către societate. Cei peste 150 de tineri prezenți la Congresul Tinerilor Ortodocși de la Poiană, au participat, încă de la primele ore ale dimineții, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către IPS Părinte Mitropolit Irineu, care în încheierea slujbei a ținut o predică despre modelul vieții desăvârșite: „Viața desăvârșită are în esență rugăciunea, are în practică iubirea, are în vedere milostenia și iertarea.Toate acestea sunt prezente în viața și activitatea Mântuitorului Hristos pentru că El, ca Dumnezeu, deși nu avea nevoie să se roage, S-a rugat ca să ne învețe să ne rugăm, ne-a iubit pe noi până într-acolo încât Și-a dat viața pentru noi. Întru toate s-a arătat desăvârșit ca să ne arate Modelul suprem de sfințenie. Așadar legătura dintre noi și Mântuitorul Hristos este una esențială și ontologică în același timp, este profundă și nu lasă niciun  spațiu ca să fie ocupat de altceva decât de iubirea lui Dumnezeu „.

După Sfânta Liturghie cei peste 150 de tineri însoțiți de zeci de credincioși, în frunte cu IPS Părinte Irineu au pornit în procesiune spre colina castelului Roșianu unde, Părintele Mitropolit, a fost întâmpinat de către tinerii ascoriști gorjeni cu traționala pâine și sare.

La acest eveniment, Părintele Mitropolit Irineu, alături de Primarul din Turburea, au făcut cadou castelul Roșianu tinerilor prezenți, pentru desfășurarea activităților propuse.

Au urmat diverse activități ce au avut la bază tema întâlnirii, continuând cu un program artistic, în cadrul căruia au fost interpretate cântece populare, ușoare, folk sau patriotice, având ca invitați speciali și pe membrii grupului psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” al Catedralei Mitropolitane din Craiova care au susținut un program de muzică bizantină și corală.

Tinerii participanți au primit cate o icoană cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioară Maria și o diplomă de participare din partea Asociației Sfântul Ioan Teologul, semnată de IPS Părinte Irineu.

Categorii: Uncategorized | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: