MARȘUL PENTRU VIAȚĂ SLATINA 2018

                     Sâmbătă 24 martie, în aproximativ 300 de orașe din România și Republica Moldova, a avut loc Marșul Pentru Viață 2018 cu tema:

„O lume pentru viață”.

În ciuda gerului și a zăpezilor din ultima perioadă, doar trei organizatori locali fiind forțați să anuleze desfășurarea marșului, dragostea pentru viață a învins  și în aprox. 300 de orașe din România și Republica Moldova, noi românii, am fost împreună pentru a  sprijini femeile în criză de sarcină!

Căldura din inimile slătinenilor a învins frigul de afară, astfel că la Marșul PRO VIAȚĂ, au participat aproximativ 300 de persoane: tineri, elevi, cadre didactice, preoţi, studenţi și tinere familii însoţite de copii şi bunici, care au purtat icoane ale Maicii Domnului cu Mântuitorul prunc în brațe, bannere și pancarte cu mesaje pro-viață, cărți, reviste și pliante cu conținut pro-viață: familie naștere și adopție. Cei participanți la marș au dăruit trecătorilor baloane colorate, cărți, reviste și pliante cu conținut pro-viață: familie naștere și adopție.

În municipiul Slatina marşul a fost organizat de către A.S.C.O.R. filiala Slatina, în parteneriat cu Episcopia Slatinei şi Romanaţilor, Inspectoratul Școlar Județan Olt (I.S.J.), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt (D.G.A.S.P.C.), Asociația “Kinonia” ,Filiala Olt a Asociației Naționale a Surzilor din România (A.N.S.R.) și Organizația TREBUIE!

Marșul  s-a desfășurat pe traseul: Esplanada “Oltul” − Poşta Mare − C.E.C. − Casa de Cultură a Tineretului şi retur.

Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” este susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase.

Marșul pentru viață nu are un final!

Misiunea noastră nu se termină aici.  Continuă prin viața noastră, prin activitatea noastră de zi cu zi, atunci când e nevoie să fim alături de femeile în criză de sarcină, pentru că viața lor nu este întotdeauna senină. Sunt situații în care ele se bucură că vor da naștere unui copil, dar vestea nu este primită cu bucurie de către partener, familie sau de către cei din jur și au nevoie de sprijinul nostru.

Pe această cale dorim să mulțumim participanților și partenerilor având convingerea, că toată strădania pentru organizarea acestei acţiuni merită şi dacă măcar un singur copil este salvat din ghearele nemiloase ale neascultării conştiinţei atunci scopul nostru a fost atins.

 

F

Categorii: Uncategorized | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: