Vizită la părintele Nicolae

Duminică, pe 30 mai, l-am vizitat pe părintele Nicolae de la Mănăstirea Clocociov.Ajunsi in curtea manastirii, părintele ne astepta in chilia sfintiei sale.Dupa ce ne-am asezat la discutii parintele ne-a vobit despre vocaţie, si despre drumul ce urmeayă a-l alege în viaţă, ca profesie şi nu numai.Folosindu-ne de profesia Sfinţiei sale  am abordat tema învăţatului şi a examenelor.

Din învăţătura ce ne-a dat-o părintele am înţeles că întâi să ne ridicam mintea şi inima la Dumnezeu „Arată-mi calea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu”[Ps. 142. 8;].În calea pe care vrem să o alegem să nu facem ceva cu care nu suntem compatibili, ceva pentru care Dumneyeu nu ne-a înzestrat, ci fiecare să ne căutăm ce ne-a dat Dumnezeu să facem şi pentru ceea ce facem pe Dumnezeu să-L rugăm.

Dumnezeu pentru ca noi sa avem rezultate bune la şcoala nu face „minuni”.Dumnezeu iubeşte pe cel ce se sileşte a învăţa si îi dăruieşte şi mai multă putere de a se sili, luminare a mintii, înţelegere  dar pe cel leneş nu îl prea poate ajuta.

În tema discuţiei am adus si problema materiei predate la scoală, aceea care este deviată de la învăţărura Lui Dumnezeu şi a Bisericii. Părintele ne-a recomandat cărţi precum „Între Freud şi Hristos”, care combate „psihologia” lui Freud şi îi desfiinţează perspectiva sa asupra omului.

După cuvântul ţinut, părintele ne-a adresat câte o întrebare fiecăruia privitor la vocaţie şi la profesia pe care dorim sa ne-o alegem.De la părintele Nicolae toţi am plecat cu o învăţătură în plus.

Categorii: Uncategorized | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: